+385 1 2910400 shop@fenix.hr

Zaštita privatnosti i podataka
 
1. Općenito
1.1 Iznimno nam je važna zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica (www.fenix.hr).
Za zaštitu osobnih podataka na ovoj internetskoj stranici odgovorno je trgovačko društvo Feniks kompjutori d.o.o., Slavonska avenija 72, 10000 zagreb.
1.2 Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ( Uredba EU 2016/679 ) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka ( NN 42/2018 ).
1.3 Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se isključivo na web stranicu www.fenix.hr. Izjava se ne odnosi na web stranice koje su linkom povezane i vidljive preko naše web stranice.
1.4 Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije i/ili prilikom kupnje potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.  
 
2. Sigurnost
2.1 Feniks kompjutori d.o.o. je u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka poduzeo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere, koje kontinuirano nadograđujemo, a koje mjere Vaše osobne podatke štite od gubitka, zlouporabe ili neovlaštenog pristupa.
Feniks kompjutori d.o.o., međutim, ne može jamčiti potpunu zaštitu tijekom prijenosa osobnih podataka na ili sa web stranice, stoga je iznimno važno da i Vi sami brinete o sigurnosti Vašeg računala te sigurnoj pohrani korisničkih podataka i/ili lozinki te njihovoj tajnosti.
2.2 Feniks kompjutori d.o.o. savjetuje roditelje i skrbnike da poduče djecu o sigurnom i odgovornom postupanju s osobnim podacima na Internetu.
Feniks kompjutori d.o.o. ne prikuplja osobne podatke osoba mlađih od 16 godina, te će, po potrebi, na odgovarajućem mjestu, osobe mlađe od 16 godine izričito upozoriti da ni na koji način ne šalju svoje osobne podatke. Ukoliko nam, unatoč tome, neka osoba mlađa od 16 godina proslijedi svoje osobne podatke, molimo roditelje ili skrbnike da nas kontaktiraju kako bismo navedene podatke odmah izbrisali.
 
3. Prikupljanje i obrada osobnih podataka
3.1 Feniks kompjutori d.o.o. obrađuje osobne podatke koje na našoj web stranici unosite samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) i drugih mail obavijesti ili kontakt s radnicima Feniks kompjutori d.o.o. Obrada osobnih podataka nužna je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljene robe te usluga servisa.
Svi osobni podaci su prikupljeni temeljem propisa o zaštiti osobnih podatka i općih uvjeta o poslovanju. Ukoliko to prisilni zakonski propis nalaže, osobni podaci biti će dani na uvid predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.
3.2 Podatke koje obrađujemo
3.2.1 U svrhu formiranja i upravljanja korisničkim računom obrađujemo Vašu:
– e-mail adresu i lozinku
Pravna osnova: legitimni interes
Rok pohrane: 5 godina
Ukoliko se u navedenom roku ne koristite Vašim korisničkim računom, isti će po proteku roka pohrane, računajući od posljednjeg korištenja, biti brisani.
3.2.2 U svrhu kupnje i dostave naših proizvoda obrađujemo podatke:
– e-mail adresa
– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto
– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )
Pravna osnova: ispunjenje kupoprodajnog ugovora
Rok pohrane: 5 godina, osim ako prisilna zakonska norma ne određuje dulji rok pohrane ili postoji legitimni interes za dulju pohranu
3.2.3 U svrhu izvršenja usluge servisiranja proizvoda obrađujemo podatke:
– e-mail adresa
– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto
– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )
Pravna osnova: ispunjenje kupoprodajnog ugovora
Rok pohrane: 5 godina, osim ako prisilna zakonska norma ne određuje dulji rok pohrane ili postoji legitimni interes za dulju pohranu
3.2.4 U svrhu informiranja o našim proizvodima, popustima i akcijama, te poboljšanja naših usluga obrađuje se Vaša e-mail adresa, koju ste naveli prilikom registracije i/ili kupnje te ako ste potvrdili da želite primati naše newslettere.
Privolu možete povući u svakom trenutku pomoću opcije za odjavu koja je pri dnu našeg newslettera ili preko odgovarajuće postavke na Vašem korisničkom računu
Pravna osnova: privola
Razdoblje pohrane: sve dok se privola ne povuče
3.2.5 U svrhu ispunjenja obrasca za kontakt – kontaktirajte nas – prilikom slanja kontaktnog obrasca obrađuju se podaci iz polja za kontakt:
– e-mail adresa
– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto
– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )
Pravna osnova: legitimni interes
Rok pohrane: 5 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva
3.2.6 U svrhu ispunjenja zahtjeva za ostvarivanjem Vaših prava obrađuju se podaci:
– e-mail adresa
– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto
– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )
Pravna osnova: legitimni interes
Rok pohrane: 5 godina, osim ako je u tijeku ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva
3.3 Partneri – izvršitelji obrade
Feniks kompjutori d.o.o. ne provodi sve obrade Vaših osobnih podataka samostalno, već za to koristi i pomoć profesionalnih partnera – izvršitelja obrade – koji obrađuju Vaše osobne podatke po našoj izričitoj uputi i nalogu, a u svrhu naplate, dostave i servisa kupljenih proizvoda.
Naši izvršitelji obrade odabrani su pažljivo te odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama osiguravaju da se obrada Vaših osobnih podataka provodi u skladu s odredbama o zaštiti podataka, uz strogo poštovanje Vaših prava.
Izvršiteljima obrade nije dopušteno da osobne podatke koje obrađuju koriste u vlastite ili druge promidžbene svrhe ili da ih otkrivaju trećim osobama.
Feniks kompjutori d.o.o. Vaše osobne podatke ne prosljeđuje trećim osobama – kao što su izdavači imenika i agencije za izravni marketing.
 
4. Web kolačići:
Prilikom posjeta naše web stranice, kolačići (cookies) automatski prikupljaju osobne podatke.
Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće izvršiti ispravno. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unapređenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan do gašenja internet preglednika.
Kolačići koje postavljamo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 24 mjeseca ili do brisanja iz preglednika.
Uz standardne kolačiće koristimo Facebook Pixel i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Podsjetnik – web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/
 
5. Unos i prijenos osobnih podataka
5.1 Feniks kompjutori d.o.o. u trenutku plaćanja na web stranici, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus Pay d.o.o., Buzinski prilaz 10, 10010 Zagreb. kao pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera Feniks kompjutori d.o.o. i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci (ime, prezime, telefonski broj, e-mail, adresa, poštanski broj, mjesto, država, anonimizirani podaci s kartice) su pohranjeni na rok od 13 mjeseci te se nakon toga automatski brišu kod Corvus Pay d.o.o., Buzinski prilaz 10, 10010 Zagreb, koji te podatke pohranjuje u skladu s najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Proces procesiranja i naplate kartica potvrdom aktivirate (klikom) na link „Izvrši plaćanje“.    
 
6. Prava koja Vam pripadaju:
6.1 Pravo na pristup – možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši podaci, u koju svrhu i u kojoj mjeri
6.2 Pravo na ispravak – kako biste promijenili netočne osobne podatke, ulogirajte se Vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne ispravke.
6.3 Pravo na brisanje – možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljeni više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka temelji na Vašoj privoli koju ste povukli.
Potrebno je uzeti u obzir i mogućnost postojanja drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših osobnih podataka, primjerice pohrana koja je zakonom izričito određena, postojanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva i slično.
6.4 Pravo na ograničenje obrade – imate pravo tražiti ograničenje obrade Vaših podataka:
– ako osporavate točnost Vaših osobnih podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka
– ako je obrada nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje obrade podataka
– ako nam za predviđenu svrhu Vaši osobni podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje ili obranu pravnih zahtjeva
– ako ste uložili prigovor na obradu osobnih podataka očekujući potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade Vaše razloge
6.5 Pravo na prigovor – obrađujemo li Vaše osobne podatke u javnom interesu ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako smatrate da postoji jači interes za zaštitom Vaših osobnih podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba.
6.6 Pravo na žalbu – ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših odobnih podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava i sloboda, molimo kontaktirajte nas pisanim putem (pošta, e-mail) kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.
6.7 Pružiti ćemo informacije o poduzetim radnjama najkasnije u roku od mjesec dana od dana zaprimanja Vašeg zahtjeva.
Ukoliko je obrada zahtjeva složena ili se radi o velikom broju zahtjeva, taj rok se može produžiti za još dva mjeseca, ali ćemo Vas u tome slučaju obavijestiti o razlozima eventualnog produljenja roka.
Ukoliko nismo u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu, o našoj odluci ćemo Vas obavijestiti, uz navođenje razloga za takvu odluku, te mogućnosti podnošenja pritužbe ili žalbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
U slučaju da su zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani, osobito zbog njihovog učestalog ponavljanja, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova ili odbiti postupati po zahtjevu.
Download: obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava
 
7. Uvjeti i izmjene
Uvjeti ove Izjave o zaštiti osobnih podataka i kolačićima, uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja ove Izjave, izuzev kolačića trećih strana.
Feniks kompjutori d.o.o. zadržava pravo izmjene ove Izjave kako bi prenijela nove informacije o načinima na koje Feniks kompjutori d.o.o. na svojim web stranicama štiti Vaše osobne podatke.  
Za ostvarenje Vaših prava i svih dodatnih pitanja molimo kontaktirajte nas:

Službenik za zaštitu podataka:

Kontakt podaci voditelja obrade:
Feniks kompjutori d.o.o.
Slavonska avenija 72,
10000 Zagreb
Telefon: +385 1 2910 400
e-mail: shop@fenix.hr
Zagreb, 16.02.2021. godine