U današnje vrijeme, naša imovina, odnosno stan, kuća ili radni prostor postaju laka meta za provalnike i ako ne posjedujemo neki oblik zaštite i nadzora nad svojom imovinom, dovodimo u pitanje vlastitu sigurnost, kao i sigurnost naše obitelji. Stoga je potrebno uzeti dodatne sigurnosne mjere kako bismo zaštitili svoju imovinu, a postavljanje video nadzora, kao sastavnog dijela sigurnosnog sustava, danas je postalo cjenovno prihvatljivo i u potpunosti primjenjivo za sve građane.

Skriveni ili vidljivi video nadzor?

Sustavom od jedne ili više kamera za video nadzor vrši se nadzor bliskih i udaljenih lokacija i to se uvijek smatra dobrim ulaganjem. Ako razmišljate o video nadzoru svog stana ili kuće, jedan od najvažnijih detalja je odlučiti o tome hoće li kamere biti vidljive ili skrivene. Sustav video nadzora koji je vidljiv, poznat je po sposobnosti da spriječi zločin jer i sama prisutnost video nadzora može spriječiti nekoga da se odvaži počiniti kriminalnu radnju. S druge strane, vidljiv video nadzor može ohrabriti uljeza da onesposobi isti, npr. rezanjem žice ili pokrivanjem objektiva.

Kupolaste kamere

Vanjske nadzorne kamere omogućuju vam da zadržite pogled na aktivnosti oko vaše kuće, a najčešće korištene su kupolaste kamere. Montiraju se na otvorene zidove, a kupola oblik vrlo je popularan jer se odlično slaže s okolinom. Osim toga, vrlo je teško shvatiti poziciju samog objektiva kamere. Postoje razne kupolaste kamere za vanjski video nadzor: Infracrvene koje snimaju čak i tijekom noći, oklopne te varifokalne kupolaste kamere gdje se kut objektiva može prilagoditi po potrebi.

Bežične vanjske kamere

Ovaj sustav za vanjski i unutarnji nadzor vrlo je jednostavan za instalaciju. Naprednije bežične kamere omogućuju pregled svih aktivnosti čak i u pokretu. Za pregled se može koristiti bilo koji web preglednik i ne zahtijevaju nikakav posebni software. Kamera ima adresu pomoću koje se može pristupiti preko interneta. Također, rezolucija bežičnih vanjskih kamera može biti vrlo visoka.

Odaberite svoj video nadzor

Broj kamera koji će se instalirati ovisi o području koji zahtijeva nadzorni sustav, a važno je spomenuti da visoka rezolucija kamera može smanjiti broj potrebnih kamera za nadgledanje velikih područja. Kako je danas video nadzor prilagođen internet mreži i svim smartphone uređajima, u svakom trenutku možete pregledavati snimke video nadzora bez obzira gdje se nalazili.

Iz ponude izdvajamo pametan sustav za nadzor doma Speedlink Home Security. S integriranim tehnologijama i maksimalnom jednostavnosti korištenja, ovaj sustav nudi kompletno rješenje za preventivnu zaštitu doma. Kontrolni centar sustava, pametna aplikacija HOMECON, daje vam potpuni mir, čak i kada putujete. Ovaj 5-dijelni nadzorni sustav sadrži IP kameru s HD rezolucijom (720p), infracrveni način rada i kut rotacije od 360°. U slučaju otkrivanja pokreta, na svoj ćete smartphone ili tablet automatski primiti alarm, obavijest, e-mail i video snimak. Sve značajke Speedlink Home Security sustava provjerite na linku.